Sosyal Medya

Kültür Sanat

Memlükler’den kalma camiye restore

Lübnan’ın Trablus şehrinde bulunan Memlükler döneminden kalma Burtasiye Cami’nin bakımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılacak.



TÄ°KA, Lübnan'daki tarihi eserlerin bakım ve onarımını yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Beyrut'ta bulunan Hamidiye çeÅŸmesi ile Trablus'ta bulunan Hamidiye Saat Kulesinin yanı sıra Memlüklüler dönemine ait çok deÄŸerli bir eser olan Burtasiye Caminin bakım ve onarımını da üstlendi.

Burtasiye Cami 1310 Yılında Memkluklular döneminde yapılmış ve Trablus'un en güzel camilerinden biri olma özelliÄŸini taşıyor. Özellikle Minaresindeki mimari özellik nedeniyle eÅŸsiz eserlerden bir olarak kabul ediliyor.

Bu çerçevede caminin gerekli olan acil bakım ve onarım iÅŸleri Trablus MüftülüÄŸü'nün talebi üzerine TÄ°KA tarafından yapılacak. TÄ°KA Beyrut Koordinatörü Hacı Ä°brahim Erbir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, TÄ°KA olarak Trablus'un en güzel eserlerinden biri olan bu caminin bakım ve onarımını üstlendiklerini belirterek, “Yapacağımız bakım ve onarım iÅŸleri ile bu deÄŸerli eserin korunmasını ve geleceÄŸe taşınmasını saÄŸlayacağız” dedi.

Trablus MüftülüÄŸü yetkilileri ise TÄ°KA'nın yapacağı bakım ve onarımdan duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek, “Bu deÄŸerli eser yapılacak bakım ve onarımla inÅŸallah daha uzun yıllar ÅŸehrimizde ayakta kalmaya devam edecektir” ifadelerinde bulundular.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.